Google măsoară efectele carantinei în 131 de țări

Compania Google măsoară efectele carantinei în 131 de țări și a decis publicarea statisticilor rezultate din prelucrarea datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme.

Scopul acestei decizii este de a ajuta autoritățile să evalueze eficacitatea distanțării sociale în fața COVID-19, relatează Reuters.

Rapoartele, care se referă la 131 de țări, ar urma să releve „tendințele generale ale deplasării persoanelor, în timp și pe zone geografice, în diferite locuri cum sunt centre de divertisment, magazine alimentare, farmacii, parcuri, stații de transport în comun, locuri de muncă și locuințe”, precizează compania americană.

„Vom afișa tendințele pe mai multe săptămâni” sub forma unei „creșteri sau diminuări a procentajului de deplasări” și nu în cifre absolute, se precizează în articolul semnat de directoarea pentru produse geografice a Google, Jen Fitzpatrick, și responsabila de la Google Health, dr. Karen deSalvo. Cele mai recente informații vor proveni din ultimele 48-72 de ore.

Pentru a proteja viața privată, nu va fi făcută public nicio informație ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locația, contactele sau deplasările individuale, au spus reprezentanții Google.

Pentru a împiedica orice tentativă de identificare a unei persoane în ansamblul datelor cuprinse în rapoartele sale, Google a aplicat o tehnică statistică numită „confidențialitate diferențială”, care adaugă „zgomot” matematic la datele brute, păstrând totodată statisticile aproape de realitate.


vezi și…

ACDBR lansează conceptul “FĂCUT ÎN ȚARA MEA”

 

 

Comentariile sunt închise