Unde este ministrul Economiei din România?

Marian Alecu, antreprenor cunoscut și acționar în mai multe companii cu afaceri în domeniul hotelier, restaurante, producție de bijuterii și consultanță trage un semnal de alarmă într-un interviu acordat celor de la Profit.ro: mediul de afaceri are nevoie obligatoriu de o dată de reluare a activității, iar primul responsabil pentru aceasta este ministrul Economiei.

Sunt un mărunt antreprenor și (poate tocmai de aceea) îmi fac mii de gânduri: ce se va întâmpla cu activitatea firmelor mele, cum voi reporni, o să mai am clienți, o să am bani de salarii etc.

La nivelul întregii comunități economice au loc astfel de discuții și nimeni nu are răspunsul. Sprijinul oferit de stat a fost bun, ne ajută să trecem cele două luni de stare de urgență, dar după? Viața economică se va relua, dar când? Urmărim măsurile din alte țări și vedem timide semne de început al activității. Noi avem măcar o idee? Și, dacă da, avem și o strategie cu primii pași care trebuie făcuți? Realizăm că sunt domenii vitale care sunt ”condamnate” să înceapă acum și că trecerea acestui sezon este ireversibilă? Facem ceva pentru a le da semnalul de începere? În București vezi zilnic pâlcuri de 40-50 de oameni care taie iarba (e drept, încă necrescută, dar nu contează) pe 10 metri pătrați, dar credeți că lucratul pământului, pe mii de hectare, ar fi un risc mai mare? O să spuneți că e agricultură, dar pentru mine tot activitate economică este, tot sursă de salarii date pe muncă și tot sursă de venituri pentru stat.

S-au trimis către Guvern, către Ministrul Finanțelor sau către Dvs. zeci de propuneri ale mediului de afaceri, cu lucruri concrete, estimări, cifre. Poate nu sunt cele mai bune pentru Dvs., dar ele reprezintă măcar rodul gândirii oamenilor care azi duc în spate milioane de salarii (de fapt, vieți). Credeți-ne, om ști și noi ceva despre muncă, bani, salariați, taxe. Poate vă aplecați și asupra acestor propuneri.

„Excelență,

A fi ministru al Economiei într-o țară este o mare Onoare și o mare Responsabilitate! E momentul să dovediți că meritați această Onoare și că vă ridicați la înălțimea acestei Responsabilități!”

 

Continuare articol pe Profit.ro


vezi și…

Alina Crețu, APPR: Producția de hrană ar trebui să fie prioritară

Comentariile sunt închise