Vânzări mai mici cu 90% la automatele de cafea

Paolo Ghidotti, președintele Asociației Europene pentru Vending & Coffee Service (EVA),  solicită asistență financiară urgentă pentru întregul sector într-o scrisoare deschisă adresată liderilor europeni, subliniind „impactul devastator” pe care pandemia COVID-19 îl are asupra asupra vânzărilor.

Scrisoarea este adresată lui Charles Michel, președintele Consiliului European, către David Sassoli, președintele Parlamentului European, dar și Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene, Christinei Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene și lui Mário Centeno, președinte al Eurogrupul.

Oficialii EVA susțin că  operatorii  raportează deja vânzări mai mici cu 90% la automatele de cafea, pentru că marea majoritate a angajaților lucrează acum de acasă.

Industria de vending (automatele de cafea, în special), a fost afectată puternic de închiderile de birouri, în condițiile în care 80% din automatele și mașinile de cafea sunt situate în aceste locații.

Într-o industrie în care 95% dintre operatori sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri),  aceste pierderi nu sunt numai neabsorbabile timp de câteva săptămâni, dar fără sprijin financiar imediat, multe companii „vor găsi continuarea ca fiind complet nesustenabilă”, arată EVA.

„Această industrie este un canal cheie pentru furnizarea de alimente și băuturi pentru consumatori, fiind accesibilă în mod convenabil 24/7. În această perioadă, automatele sunt deseori singurele mijloace disponibile pentru personalul medical pentru a obține mâncare proaspătă (cum ar fi sandwich-uri), o gustare sau o băutură, toate fără a fi nevoie de interacțiune față în față sau de a face coadă. Cu toate acestea, datorită modelului și tendințelor de afaceri care înseamnă că marea majoritate a automatelor sunt localizate în locurile de muncă, restricțiile naționale și munca de acasă au avut un impact deosebit asupra industriei noastre și au dus deja la numeroase companii de vânzări care se luptă să își mențină activitățile anterior viabile”, a precizat Ghidotti.

 

Sursa articol: FoodBev Media


vezi și… Donații pentru spitale de la firmele din industria alimentară

 

Comentariile sunt închise