Ce este e-tasting?

De la izbucnirea Covid-19, oamenii au fost nevoiți să se conformeze distanțării sociale și, ca atare, au ratat distracția evenimentelor cu degustare de vin pentru o perioadă. Recent, comercianții de vin au venit cu idei creative pentru a menține băutorii ocupați, inclusiv degustări online.  Drinks Business Asia a participat la unul dintre aceste ateliere de „e-tasting” pentru a vedea cum și dacă funcționează cu adevărat.

În Hong Kong, Omtis Fine Wines a lansat seria „eTasting at Home” în luna aprilie. Programul include o sesiune săptămânală de degustare pentru clienții săi. În fiecare joi, vineri sau sâmbătă, Omtis invită reprezentanți dintr-o cramă de renume pentru a ghida publicul printr-o degustare dedicată vinurilor lor.

Philippe Bera, CEO al Omtis Fine Wines, a declarat: „Când guvernul Hong Kong a anunțat pentru prima dată interdicția de alcool în martie, am putut prevedea că distanțarea socială va fi intensificată. Prin urmare, echipa noastră s-a așezat împreună și am creat idei pe care le putem pune în practică în acest moment. În cele din urmă, ne-a venit ideea de a „aduce un castel în casa ta”. Este încă o degustare structurată, însă stilul și formatul vor fi mult mai casual. ”

Spre deosebire de alte programe similare realizate, Bera a insistat să invite reprezentanții cramei să găzduiască personal sesiunea.

„Când am anunțat ideea vinăriilor, multe dintre ele au fost intrigate imediat. Dar s-ar putea să aibă îngrijorări cu privire la găzduirea conferinței acasă din cauza „accidentelor”, cum ar fi copiii lor care se lovesc de aparatul foto. Le-am spus doar să o ia cu ușurință, deoarece întregul concept este menit să fie relaxant”.

Ideea lui Bera a fost întâmpinată de crame și, până în prezent, peste 25 de persoane s-au înscris. Château Troplong-Mondot a fost prima vinărie prezentată.

Logistica și pregătirea

Cu o zi înainte de eveniment, setul de degustare, cate o sticlă de Troplong-Mondot din 2005 și 2013, au fost trimise la adresa mea, împreună cu un e-mail cu instrucțiuni sugerate, cum ar fi deschiderea sticlelor cu trei ore înainte de degustare și asigurarea că acestea au fost răcite ușor până la 18° C.

Au existat, de asemenea, câteva sugestii de asociere a alimentelor pentru vinuri (carne de vită, vițel, rață sălbatică sau carne de porc cu 2005 și chiar basme într-un sos de vin pentru 2013), astfel încât participanții să poată savura vinurile după aceea cu cina.

Când totul a fost stabilit și sesiunea urma să înceapă, m-am conectat la link-ul Zoom desemnat la webinar.

Bera, Aymeric de Gironde, directorul Château Troplong-Mondot, și Ferreol du Fou, director de export, erau deja alături de alți participanți.

Gironde a început prin introducerea istoriei și geografiei vinăriei. Troplong Mondot este deja cunoscut pentru stilul său elegant de vin, dar de când s-a alăturat vinăriei în 2017, a făcut în mod activ modificări ale metodelor de vinificare și vinificație.

Mulți dintre participanții la webinar s-au arătat foarte interesați de partea tehnică a cramei și au profitat de șansa de a oferi informații.

După introducerea informativă, a urmat degustarea. Gironde ne-a plimbat prin vintage 2013, urmat de 2005.

Ședința s-a încheiat după o oră. Datorită avansării tehnologiei, pasionații de vinuri se pot bucura acum de o degustare adecvată de vinuri acasă. Cu toate acestea, pentru a preveni risipa de vin, este bine să vă asigurați că aveți câțiva prieteni sau familie care pot împărtăși pasiunea pentru vin.

 

Sursa articol TheDrinkBusiness.com


vezi și…

Radu Golban: Taxa Forbes pentru România (impozitarea marilor averi)

Comentariile sunt închise