Manager Sheraton:  Scăderi de peste 80% în industria hotelieră

Managerul general al Sheraton Bucharest Hotel, Daniel Ben Yehuda, estimează că pierderile în industria hotelieră vor fi între 80 și 100%. Acesta mai spune că răspândirea pandemiei a avut nu doar un impact negativ asupra businessului pe care îl conduce, ci a adus şi o lipsă totală de predictibilitate, ceea ce e mai riscant decât un declin brusc.

„Cu toate acestea, suntem încrezători că, deşi este cel mai lovit domeniu, care a presupus suspendarea până la 100% a activităţii, vom reveni cu siguranţă pe o pantă ascendentă, căci lumea nu se va opri niciodată din călătorit, iar noi vom fi acolo, cu zâmbetul pe buze, să ne întâmpinăm oaspeţii”, a declarat  Daniel Ben Yehuda.

Executivul spune că evoluţia cifrei de afaceri a businessului pentru a doua jumătate a anului este greu de prezis în acest moment, însă la nivel de trimestru II, scăderea va fi de cel puţin 80%.

„Această estimare poate fi extrapolată atât la nivel de ţară, cât şi la nivel global. Industria turismului este în acest moment paralizată.”

În România, Yehuda estimează că pierderile din industrie sunt între 80 şi 100%, având în vedere că foarte multe unităţi de cazare s-au închis. În ceea ce priveşte evenimentele programate în incinta Sheraton în această perioadă, majoritatea au fost doar amânate.

„Lumea este dornică să mişte rotiţele în continuare. Am avut o comunicare extraordinar de frumoasă cu oaspeţii noştri, am simţit din partea multora empatie şi susţinere, ceea ce face ca perioada aceasta să treacă puţin mai uşor”, a mai spus Yehuda.

Articol editat de Ioana Ștefanco

Continuarea articolului pe BusinessMagazin.ro


vezi și…

Alina Crețu: Nu se poate vorbi de nimic normal în perioada viitoare

 

 

Comentariile sunt închise