Constantin Boștină: În orice criză este și o oportunitate

Dr. ec. Constantin Boștină, președintele Asociației pentru Studii și Prognoze Economice și Sociale, director general al revistei Economistul susține că această criză provocată de pandemie trebuie transformată într-o oportunitate pentru România.

În paralel cu ceea ce se întâmplă, cu măsurile de reducere la maxim a efectelor negative ale pandemiei trebuie să croim tabloul economic pentru perioada post-pandemie.

În România trebuie să căutăm acele ramuri industriale care pot să prelucreze materiile prime și resursele pe care le are România. Să găsim soluții de a lucra bine pământul, de a da produse agricole  pe care să le prelucrăm aici și nu să exportăm. Avem și resurse de minerale, avem un mare potential în domeniul gazelor.

Trebuie dezvoltate foarte serios societățile de prelucrare a produselor agricole în produse agroalimentare competitive pentru că piața în viitor va cere foarte multă mancare. Trebuie stimulat prin ajutorul dat de către Stat capitalul autohton al întreprinderilor mici și mijlocii prin finanțare.

Continuarea articolului pe Economistul.ro 

Articol editat de Ioana Ștefanco 


vezi și…

Costuri ireparabile în economie

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim