Costuri ireparabile în economie

Marian Alecu, antreprenor cunoscut și acționar în mai multe companii cu afaceri în domeniul hotelier, restaurante, producție de bijuterii și consultanță spune într-un interviu acordat celor de la Profit.ro că ar trebui să urmăm exemplul unor țări care au fost mult mai afectate de pandemie decât noi.

Astfel acesta afirmă că este necesară luarea unor măsuri de relansare a economiei și de repornire treptată a acesteia, în condițiile în care Guvernul a anunțat pentru 2020: 1,9% scădere economică, 6% scăderi de venituri bugetare și 3% creștere cheltuieli bugetare.

„Îndrăznesc să avansez o dată: 16 Mai. Eu cred că putem și să respectăm condițiile de distanțare socială, dar putem toți să și reîncepem munca în toate domeniile economice. Nu va fi ușor, dar este singura noastră șansă. Întârzierile vor avea costuri economice, dar și sociale grele și, poate, ireparabile. Trebuie să începem pregătirea de pe acum și să luăm în calcul tot ce e de făcut. E șansa să ne păstrăm firmele, angajații și să ne arătăm valoarea.”

Continuarea articolului pe Profit.ro

Articol editat de Ioana Stefanco si Bogdan Popovici


vezi și…

Francezii au probleme cu grâul din cauza secetei

Comentariile sunt închise