Blockchain folosit pentru a asigura încheierea tranzacțiilor agricole

Într-un articol publicat pe NewFoodMagazine, Sam Mehmet arată că trei multinaționale, Cargill, Agrocorp și Rabobank si-au unit eforturile, prin intermediul unei solutii blockchain, pentru a se asigura că, în perioada pandemiei, comerțul intercontinental cu produse agricole să poată să se deruleze. Au facut acest lucru în doar 5 zile.

Cargill, Agrocorp și în parteneriat cu Rabobanksi alti parteneri logistici au completat o tranzacție trans-continentală cu grâu din America de Nord către Asia de Sud-Est pe o platformă blockchain furnizată de o companie de dezvoltare soft din Singapore: dltledgers.

În contextul pandemiei COVID-19 tranzactia demonstrează forța parteneriatelor menită să asigure ca lanturile globale de aprovizionare cu produse agricole livreaza hrană acolo unde este necesară în vremuri de incertitudine.

Livrarea, evaluată la 12 milioane dolari SUA a fost încheiată pe 1 aprilie din America de Nord către Indonezia a implicat 6 parteneri comerciali pe o platforma blockchain comună.

 

Sursă articol: NewFoodMagazine.com

Articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

FAO cere scurtarea și localizarea lanțurilor de aprovizionare

Comentariile sunt închise