Porumbul a ajuns la cea mai slabă cotație din ultimii ani la Bursa din Chicago!

Porumbul este la cea mai joasa cotatie din ultimii ani la Bursa din Chicago! Daca in data de 15 aprilie, ajunsese la cea mai slaba cotatie (3,2625 dolari un busel) din ultimii trei ani si jumatate, ei bine, acum este si mai jos.

Marti (28 aprilie), cotatiile la porumb si soia au continuat sa scada pentru a treia oara consecutiv, in timp ce graul a consemnat un usor avans. La porumb, sedinta s-a inchis la 3,1200 dolari/busel, cu un recul de 0,40%, fata de ziua anterioara. O tendinta explicabila pana la urma, in contextul in care USDA a anuntat un stadiu al insamantarilor la porumb superior estimarilor analistilor, 27% din suprafete fiind semanate, fata de 22% prognozate anterior. Ca sa nu mai vorbim de cererea mica din partea crescatorilor de animale sau a industriei de bioetanol.

În ceea ce priveste soia, erau semanate 8% din suprafetele preconizate. Analistii se asteapta in acest sezon la suprafete record semanate cu porumb si soia, dar si la conditii ideale de cultura, de unde si optimismul vizavi de productia de cereale si oleaginoase, ceea ce atarna greu si asupra preturilor.

Buselul de porumb (circa 25 kg), cu livrare in iulie, a inchis sedinta de marti la Bursa din Chicago la o cotatie de 3,1200 dolari, fata de 3,1325 dolari, luni (- 0,40 %). Buselul de grau, cu livrare in iulie, a ajuns la 5,2600 dolari, comparativ cu 5,2475 dolari in sedinta anterioara (+0,24%). Buselul de soia cu livrare in iulie a inchis sedinta la 8,3200 dolari, raportat la 8,3650 dolari, in ziua precedenta (-0,54%).

CE a introdus taxe vamale la importurile de porumb

Cotatiile tot mai mici ale porumbului american, pe fondul caderii cererii pentru productia de bioetanol, dar si din partea crescatorilor de animale pentru furaje, au starnit ingrijorare la Bruxelles. CE a introdus taxe vamale la importurile de cereale din SUA, dupa ce cotatia la porumb CAF Rotterdam a scazut sub pragul de 152 euro/tona! Masura a intrat in vigoare incepand cu 27 aprilie.

Sursa articol Agrostandard.ro


vezi și…

Rusia suspendă exporturile de cereale

 

Comentariile sunt închise