Cifrele economice arată chiar mai rău decât se temeau cei de pe Wall Street: “economia este clar în ruină”

Rapoartele cu privire la evoluția consumului și a producției industriale în SUA în luna martie, date publicității săptămâna aceasta, arată ca lovitura suferită de economia americană datorită coronavirus, a fost mai dură și mai adâncă în primele două săptămâni de “închidere” decât se aștepta toata lumea.

În luna martie 2020 vânzarile în retail au scăzut în SUA cu 8,7% cel mai scazut nivel de când se calculează acest indicator. În statul New York ( cel mai afectat de criza coronavirus) producția manufacturiera (care reprezintă cea mai mare parte – 78% – din producția industrială și cuprinde produsele chimice, producția alimentară, de băuturi și tutun, producția de mașini și utilaje, produsele prelucrate din metal, calculatoare și produse electronice și producția de autoturisme și piese auto)  s-a prăbușit uluitor, cu 78,2%, la cel mai scazut nivel din toate timpurile.

La nivelul SUA producția industrială a scazut cu 5,4% cea mai mare scădere din 1946, iar producția manufacturieră cu 6,3% un record reflectând în parte scăderea cu 28% a producției de autoturisme pe masură ce fabricile s-au închis.

Detalii despre ce sectoare au scăzut și cu cât, ca și despre ce sectoare au crescut în articol: CNBC.com

articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Muncim în trei schimburi pe zi

 

Comentariile sunt închise