40 milioane de euro pentru Programul Tomata

Legumicultorii pot depune dosarele pentru Programul ”Tomata” până la data de 15 mai 2020, iar termenul de livrare a producției este de 15 iunie, suma totală alocată acestui program fiind de 40 de milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Ministerul Agriculturii ia în calcul și alocarea de fonduri pentru ciclul doi de producție, însă cel mai probabil acest lucru se va întâmpla la rectificarea bugetară.

Până în prezent au fost depuse 5.874 de dosare în Programul “Tomata”, cele mai multe în județele consacrate, precum Olt, Dolj și Giurgiu. La usturoi, în schimb, termenul de depunere a cererilor este 15 mai, iar livrarea producției se poate face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie.

Oros a precizat că a solicitat că acolo unde sunt mai mult de 500 de beneficiari într-un județ, controalele să se facă atât la începutul rodirii, cât și la evaluarea producției, iar unde sunt mai puțini, Direcțiile Agricole Județene (DAJ) vor avea posibilitatea să facă un singur control, fie la începutul rodirii, fie la evaluarea producției.
Până în prezent, au fost depuse 5.874 de cereri de către beneficiarii Programului “Tomata”, iar județele care au cel mai mare număr de solicitanti sunt Olt – 16.000, Dolj – 11.000, Giurgiu – 664, Prahova – 404, Ilfov – 351.

Referitor la Programul “Usturoiul”, au fost depuse cereri în judetele Olt – 81, Teleorman – 50, Buzău – 45 și Arad – 31.

Anul acesta au fost alocate 40 de milioane de euro pentru Programul “Tomata”, pentru prima perioadă, adăugând că nu exclude alocarea altor sume în toamna, la rectificare, daca va fi nevoie.

În 2019, MADR a alocat 62 de milioane de euro doar pentru Programul “Tomata, dar “impactul macroeconomic nu a fost cel gândit la început.


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Muncim în trei schimburi pe zi

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim