Lecții din China: cum s-a schimbat business-ul global pentru totdeauna

Un titlu provocator și un articol incitant publicat recent de Michelle Toh, corespondenta CNN în Hong Kong:

“În cea mai mare parte a acestui an China a trait cu șapte săptămâni în viitor” ne spune autoarea.

“A doua mare economie a lumii a fost prima lovită de epidemia de coronavirus, care a fortat-o să stopeze călătoriile, să închidă magazinele și parcurile de distracții tematice, să facă obligatorie purtarea măștilor în public și să încurajeze populația să adopte distanțarea socială.

Acum, țara se redeschide gradual. Si, cum face de altfel și restul lumii, companiile care au fost nevoite să răspundă primele la epidemia din China își folosesc experientele de acolo pentru a putea schița direcțiile de acțiune și în alte regiuni.

Reacțiile și răspunsul corporațiilor din China au devenit punctul focal al analistilor de pe Wall Street în ultimele luni, pe măsură ce branduri globale ca Nike, Starbucks și Disney își împărtășesc experientele initiale din China în interviurile cu investitorii și dau credit echipelor lor din China pentru a-i ghida în criza”.

Nike, de exemplu, afirma recent ca “vede cealaltă parte a crizei din China” și ca a învățat practici foarte bune și utile care pot fi transferate si în alte țări. Iar cand Volkswagen a redeschis uriașa sa fabrica din Wolfburg (Germania) săptămâna trecută a menționat experiența câștigată prin redeschiderea a 32 din cele 33 de fabrici pe care le are în China.

Noile strategii pe care le introduc aceste companii nu vor readuce viața la normal, conform experților și oamenilor de afaceri. În schimb, spun ei, criza ar putea schimba permanent modul în care muncim, facem cumpărături și ne conducem afacerile”.

Acesta este noul NORMAL,” spune Alain Benichou, CEO al IBM China. ” Sunt multe revelații la care lucram chiar acum”

O privire asupra modului în care s-a schimbat viitorul afacerilor- și ce avanpremiera ne ofera China în articolul de pe CNN.com

Articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Cartea câștigătoare pentru pomicultură 

 

Comentariile sunt închise