Cel mai mare camion frigorific din lume, lansat în Spania!

Cel mai mare camion frigorific LHV din lume a fost lansat recent în Spania, fiind în prezent în perioada de testare. Camionul are 32 metri lungime, 70 tone și o capacitate de 66 de paleți EPAL Europa, fiind rezultatul unui proiect al Universității din Zaragoza, în colaborare cu producătorul SOR Ibérica, compania MAN, specializată în vehicule industriale, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Traficului.

Acest camion frigorific a fost proiectat pentru a facilita transportul mai multor mărfuri cu mai puține resurse, contribuind astfel la îmbunătățirea capacității de încărcare și la reducerea consumului de combustibil și emisiile.

Compania de transport Disfrimur din Murcia este cea care a efectuat acest prim test. Camionul frigorific MAN are 640 CP, cele două remorci fiind  conectate printr-un cărucior. Exemplul Spaniei în ceea ce privește implementarea conceptelor de transport inteligent ar putea fi urmat cât de curând și de alte țări europene.

Sursă articol: FreshPlaza.fr


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Președintele Franței cere categoric: Sprijiniți fermierii români, business-ul românesc și produsele românești!

Comentariile sunt închise