Fermierii risipesc mai multă mâncare ca oricând

Risipa de mâncare se întâmplă la un alt nivel în vremea pandemiei. Fermierii au ajuns să-și arunce propria producție. Acest lucru se întâmplă pe tot globul.

Laptele și ouăle sunt aruncate, strugurii putrezesc iar porcii sunt îngropați, potrivit Bloomberg.

Însă există și un aspect surprinzător: cantitatea totală de mâncare aruncată, la nivel mondial, s-ar putea să nu fie mai mare ca de obicei, când o treime din producția globală ajungea la groapa de gunoi.

Ceea ce s-a schimbat față de situația de dinainte este că, în loc să fie aruncate de consumatori ca deșeuri din bucătărie, o cantitate nemaivăzută de alimente este aruncată înainte de a ajunge în magazine.

Continuarea articolului pe Digi24.ro

Articol editat Alexandru Moraru


vezi și…

Natalia Gelshtein-Kiss, Danone: Ne îndreptăm cu toții către un normal complet nou

 

 

Comentariile sunt închise