Planul de redresare a industriei agro-alimentare după Covid în Anglia

În Marea Britanie a fost publicat planul de redresare pentru sectorul alimentar, care a fost aprobat de peste 30 de organizații din industria de alimente și băuturi, conturându-se astfel pașii pe care Guvernul și industria ar putea să-i urmeze în vederea repornirii economiei.

Michael Bell, Director Executiv la Northern Ireland Food and Drink Association (NIFDA), a declarat că din cauza Covid19, tot procesul tehnologic din industria alimentară a fost modificat, lucrându-se din greu pentru a fi asigurat necesarul alimentar al populației, industria adaptându-se într-un ritm foarte rapid cererii, dar și noilor măsuri de distanțare socială.

Într-o scurtă perioadă de timp firmele și-au reimaginat si reproiectat procesele tehnologice, lucruri ce au necesitat investiții majore.

Michael Bell dorește să fie protejată capacitatea de producție a companiilor, cu măsuri de susținere a productiei alimentare de către Guvern.

El îi cere Guvernului să reanalizeze politica pieței alimentare și a băuturilor; declarând că prea multe Guverne de-a lungul timpului au asistat fără să ia masuri la declinul pieței alimentare. De asemenea, Michael Bell consideră că pandemia expune această amorțeală irelevantă din abordarea anterioară și că ea reprezintă chiar o oportunitate de a întoarce trendul într-unul pozitiv.

Sunt necesare, însă, investitii imense, dar și câștigurile sociale și economice ar fi imense. În prezent, comerțul alimentar britanic are un deficit de 24 miliarde lire sterline. Presupunând că ar putea produce 30% din această valoare eficientă în UK, ar putea realiza 8 miliarde lire, înclinând astfel balanța.

Industria alimentară din Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Wales se ridică la 460 miliarde lire, iar acest  proiect de redresare ar putea reprezenta o oportunitate de a aduce noi câștiguri o dată cu iesirea din pandemie.

Sursă articol FoodManufacture.co.uk

Articol editat de Alexandra Niculescu


vezi și…

Coronavirusul a schimbat 85% din obiceiurile alimentare

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim