Raportul producției laptelui de vacă din România este în scădere

România este a doua oară raportată ca fiind în cea mai mare scădere, în ceea ce privește producția laptelui de vacă din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit Observatorului European al Laptelui.

Din punct de vedere al cantintății, producția a crescut în 2018 la 9.000 de tone față de 2017 și în 2019 de 13.000 de tone față de 2018.

Însă, în luna aprilie a acestui an, a fost colectat cu 4% mai puțin lapte decât în aprilie 2019, ceea ce înseamnă 4.000 de tone. Productivitatea vacilor românești a fost cea mai mică din Uniunea Europeană: 3.279 kg/cap de vacă în 2018. Cele mai productive sunt vacile din Danemarca: 9.851 kg/cap de vacă de lapte. Productive sunt și vacile din Estonia, 9.353 kg/cap de vacă și cele din Olanda, 9.079 kg/cap de vacă, conform site-ului lantulalimentar.ro.

Laptele de vacă are proprietăți nutriționale importante, fiind o sursă de proteine slabe, conținut mare de elemente nutritive, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, riboflavină și niacina, importante pentru sănătate. De asemenea, laptele de vacă este foarte bogat în calciu, un singur pahar asigurând 30% din necesarul zilnic.

Sursa: evz.ro

Articol editat de Ioana Ștefanco


Vezi și …Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea

 

Comentariile sunt închise