Soiuri de mere și pere dezvoltate de IRTA și Fruit Futur, adaptate la climate calde

IRTA, (Instituto de Investigacion y Tecnologia Agroalimentaria), Fruit Futur și Plant & Food Research, proprietari ai programului de îmbunătățire a soiurilor genetice de mere și pere, au semnat un acord cu T&G Global, liderul mondial în producția și vânzările și comercializarea fructelor, pentru a continua dezvoltarea, vânzarea și comercializarea de soiuri de mere și pere, adaptate la climatele calde.

Principalele caracteristici ale acestor soiuri sunt calitatea excelentă și nivelurile ridicate de colorare în condiții de temperatură ridicată și lipsă de apă.

Programul HCP (Hot Climate Programme) a fost inițiat în 2002 de catre IRTA și Plant & Food Research, cu scopul de a dezvolta noi soiuri de mere și pere adaptate zonelor cu temperaturi ridicate.

La acea vreme, producătorii din Peninsula Iberică, și în special din Catalunia, începuseră deja să întâmpine probleme cu soiurile tradiționale datorită creșterii temperaturii, colorație mai puțin roșie, ardere de soare, texturi pulpe moi și incidență mai mare a deteriorării în timpul depozitării.

În cele din urmă, în 2018, proprietarii programului au ales T&G Global, care a condus proiecte de succes în domeniul dezvoltării fructelor la nivel mondial, precum Envy®, Jazz® și Pacific Rose®, pentru a comercializa noile soiuri ale programului la nivel internațional.

Articol editat de Dan Manolache


Vezi și …

#RomâniaFuncționează. Mișu Cernea: În 2-3 luni, jumatate din industria artistică se apucă de altceva (Partea II)

Comentariile sunt închise