Margarina interzisă, începând cu aprilie 2021

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Unul dintre alimentele vizate de acest proiect de lege este margarina, care conține acizi grași, iar producătorii vor fi obligați să-i elimine din compoziția acesteia pentru a nu renunța la afacerea lor. De asemenea, sunt vizate produsele fast food, biscuiţii, floricelele pregătite la microunde, chipsurile sau supele la plic.

 

„Prezenta lege se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de
unităţile de alimentaţie publică şi produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora. Operatorii economici din sectorul alimentar au obligaţia de a introduce pe piaţă produse alimentare cu un conţinut de AGT de maximum 2g/100g de grăsime din conţinut”, stipulează proiectul de lege.

Aceste prevederi vor fi aplicate inclusiv produselor alimentare provenite din ţări terţe şi din alte state membre ale Uniunii Europene.

Proiectul de lege privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman a fost iniţiat de senatorul USR Adrian Wiener şi ar urma să intra în vigoare la 1 aprilie 2021.

„Prin acizi graşi trans se înţeleg acizii graşi cu cel puţin o legătură dublă neconjugată carbon-carbon, în configuraţie trans, astfel cum sunt definiţi în anexa I punctul 4 din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare”, arata Capital.

Sursă: Capital.ro


Vezi și …

Echipamente şi utilaje în leasing, IMM Leasing publicat în Monitorul Oficial

Comentariile sunt închise