PayByFace sau cum să plătești rapid cu un selfie

La benzinărie, supermarket sau în orice magazin de haine, utilizatorii vor putea plăti de acum înainte doar cu un selfie, prin aplicația PayByFace.

Cum funcționează – primul pas este înregistrarea pe aplicația Iwallet, cu un selfie (fotografie pe care fiecare utilizator și-o face cu telefonul personal) și un cod pin secret. Prin Iwallet, consumatorul va putea vedea toate magazinele care dețin casa specială de marcat PayByFace.

Plățile sunt mai sigure prin aplicația cu recunoaștere facială comparativ cu parolele generate uzual pentru carduri sau conturi bancare. Utilizatorii trebuie să treacă de mai multe elemente de securitate: selfie și codul pin secret, în comparație cu telefonul mobil sau cardul de credit, unde se cere doar pin-ul.

PayByFace, a fost creată de startup-ul fintech care îi poartă numele în parteneriat cu Telinfinity. Compania care oferă sisteme de apelare și comunicare va fi singura firmă distribuitoare a aplicației în România. Aceste sisteme de apelare sunt folosite de cele mai importante companii din toată lumea, precum IKEA, LIDL, Marriott, Radisson.

Metoda de plată PayByFace a fost creată în doi ani. Investiția inițială s-a ridicat la 100.000 euro, banii propriilor fondatori: Mihai Drăghici și Shefket Robelli. Aplicația va fi prezentă în 50 de locații din România, în restaurante, cafenele, benzinării, chiar și shaormerii.

Sursa: Adevarul Financiar

Editat de: Teodora Stancea


vezi și…

Nicolae Istudor, ASE: De ce să nu ne gândim la un program de reindustrializare a ţării?

Comentariile sunt închise