România adoptă tehnologie pentru dezvoltarea sectorului agricol
Cu ajutorul tehnologiei, ideile inovatoare prind rădăcini, având potențialul de a dezvolta sectoarele cheie ale unei societăți, precum cel agricol. România de a lungul timpului a reușit să dezvolte mecanisme cu rol în ajutarea fermierilor. Mai mult, potențialul tehnologic există prin prisma multitudinilor de inovații în materie de suport mecanizat la nivelul agriculturii.
Printre aspectele tehnologice inovatoare produse în România, se numără FiledBook AgriApps (FBAA), cea mai recentă inovație în domeniul software ce are aplicabilitate în sectorul agricol.
„Cu ajutorul soluției FBAA, se pot gestiona toate activitățile fermei: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecții și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și a utilajelor permit urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură. În plus, în cadrul platformei se pot obține informații în timp real, oferind, astfel, predictibilitate în luarea deciziilor de business.”
Cu ajutorul platformei software FBAA se conturează o îmbinare între business asupra zonei agricole, cât și sursele externe precum stațiile meteo, senzori și GPS.
Field Book Agro Application (FBAA) este un proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (2014-2020).
Platforma software este unul din elementele ce stau la baza agriculturii de precizie. Agricultura de precizie sau agricultura inteligentă, reprezintă un pas înainte în ceea ce privește metodele de prelucrare a solului.
„Rolul acesteia este să ofere proceselor agricole precizie pentru obținerea celor mai bune rezultate. Acest tip de agricultură îi ajută pe cei implicați în proces să își gestioneze eficient resursele, să folosească tehnologia pentru a-și ușura munca, dar și să obțină în timp real informații despre culturile lor pentru a face imediat ajustări și optimizări în procesul de producție.”
Tehnologizarea este un fenomen în continuă dezvoltare ce îl ajută pe fermierul de rând să își gestioneze mult mai bine și mai eficient recolta.
Dorința fermierilor români de a se adapta noilor mecanisme agricole are ca efect achiziționarea de echipamente de ultimă generație în domeniul agricol.
„Fermierii români, cu ajutorul finanțărilor europene, au achiziționat echipamente sofisticate, care le oferă date în timp real, chiar în timpul culesului, despre calitatea produselor recoltate, ajutându-i să-și pregătească mai bine atât capacitățile de depozitare, cât și semănatul de anul viitor.”
Surse: Fieldbookapp.com
Vezi și …
PayByFace sau cum să plătești rapid cu un selfie
Comentariile sunt închise