Francezii închid două mari fabrici de lactate la sfârșitul lunii august

Două mari fabrici de lactate, fabrica Dorna Lactate din Floreni și Dorna Lactate din Vatra Dornei se vor închide la sfârșitul lunii august, decizie luată de Lactalis, compania franceză care le deține în portofoliu. Din păcate, această veste nu este tocmai bună pentru angajați, urmând ca toți să fie concediați.

Lactalis a decurs la această măsură drastică din cauza că eficientizarea activității în cele două fabrici nu a dat roade.

”Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă, însă, existența în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici românești ale grupului”, informează compania într-un comunicat.

Angajații care vor suferi din cauza concedierii urmează să primească sprijinul companiei în a-și găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăți aparținând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii.

Odată cu închiderea fabricilor de la Floreni și Vatra Dornei, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Continuarea articolului pe Capital.ro

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

AFIR a plătit 5,98 de miliarde de euro prin PNDR

Comentariile sunt închise