Utilajele agricole second-hand la mare căutare, în primul semestru

Sectorul agricol a continuat să iși desfășoare activitatea în anul 2020, în ciuda pandemiei de coronavirus, informează Revista Fermierului. Conform platformei online Tradus, ce se ocupă cu simplificarea vânzării de autovehicule comerciale și echipamente rurale, s-a observat un interes puternic în achiziționarea de astfel de utilaje, însemnând că agricultorii de pretutindeni și-au luat în serios misiunea de a oferi hrană lumii, chiar și într-o perioadă de criză.

„Cu peste zece milioane de ferme doar în Uniunea Europeană, agricultura reprezintă un sector vital în toate regiunile din Europa și o componentă foarte importantă a economiei. Pentru Tradus, comerțul cu mașini agricole este un sector puternic, cu o creștere constantă în ultimul an. În timpul pandemiei de coronavirus am continuat să vedem interes pentru echipamente agricole, ceea ce este o dovadă că acest sector a continuat activitatea în ciuda contextului global, luându-și în serios misiunea de a oferi hrană lumii chiar și într-o perioadă de criză”, a declarat Nadja Sörgel, director general al platformei Tradus.

Conform statisticii din ultimele 6 luni, tractoarele sunt cele mai solicitate utilaje agricole de pe platformă, iar mărcile care prezintă cel mai mare interes sunt John Deere, Fendt și New Holland.

Pe următorul loc după tractoare în interesul agricultorilor sunt echipamentele de recoltare, vârful vânzărilor acestora fiind înregistrat în luna iunie. De asemenea s-a manifestat un interes puternic și față de remorcile agricole, echipamentele pentru cultivat/semănat și mașinile de aplicat îngrășăminte.

Toate aceste achiziții indică faptul că fermierii folosesc prima jumătate a anului pentru a se pregăti în avans pentru sezoanele viitoare.

Continuarea articolului pe Revista Fermierului

Articol editat de Teodora Stancea


Vezi și …

Fermierii cer bancherilor sa amâne plata ratelor la credite

 

Comentariile sunt închise