Noua Piața Sudului, o investiție de 10 milioane de euro

Piaţa Sudului a fost reconstruită şi extinsă cu spaţii comerciale reconfigurate, în urma unei investiții de 10 milioane de euro, inaugurarea având loc în data de 11 august. Au fost amenajate 145 de tarabe pentru producătorii de fructe şi legume, dispuse pe două nivele – 105 la parter şi 40 la etaj, precum şi 37 spaţii comerciale.

 “Investiţia de la Piaţa Sudului este complexă şi integrată. Ea este alcătuită din corpul central al clădirii, cu două corpuri anexe, totalizând o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi. Are o esplanadă verde, parcul central – pentru că întreaga zonă a fost regândită şi urbanizată corespunzător. Mai mult de atât, peste drum avem o parcare etajată, o premieră în Bucureşti, o parcare modulară, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

 De săptămâna viitoare va fi implementat un sistem electronic de atribuire a tarabelor. Ordinea în piaţă şi în proximitatea acesteia este asigurată de o firmă de pază, precum şi de echipaje ale poliţiei locale, potrivit Agerpres.

“Sunt două categorii de elemente comerciale. Pe de o parte avem tarabele, unde în proporţie de 80% sunt producători – acesta fiind un alt scop pe care acest demers l-a avut, acela de a stimula întreprinzătorii din zonele limitrofe Bucureştiului. Costurile pe care tarabele îl au este identic cu cel pe care l-am avut în urmă cu un an şi jumătate, când am început reabilitarea. Celelalte spaţii comerciale au fost atribuite, o parte dintre ele – pentru că mai sunt şi câteva care nu au fost încă atribuite – în urma unor licitaţii. (…) De exemplu, pentru corpurile din faţă, costul chiriei este aproximativ 35 de euro/metru pătrat. Pentru o tarabă este în jur de 20 de lei pe zi”, a declarat Daniel Băluţă.


Vezi și …

Distribuitorii de bunuri de larg consum: sectorul se prăbușește!

 

Comentariile sunt închise