Deșeurile de morcovi conțin resurse nutritive

Morcovul este o legumă rădăcinoasă foarte importantă, care pe lângă faptul că ne îmbunătățește starea vederii, stimulează și producția de vitamina A în corp.

Randamentul de obținere a sucului de morcov este de aproximativ 60-70%, în timp ce deșeurile de morcovi reprezintă 30-40% în urma procesării.

În urma unor studii, revista online RoAliment ne informează că circa 80% din conținutul de beta-caroten al morcovilor supuși procesării se regăsește în deșeurile rezultate. De asemenea, în aceste deșeuri se află și surse importante de fibre alimentare, vitamine și minerale.

Ingredientele funcționale din deșeuri de morcovi se obțin în două moduri – fie prin deshidratare la 50°C, fie prin liofilizare la -55°C.

Produsul obținut se poate utiliza cu succes în procesul de fortifiere a produselor alimentare în scopul creșterii valorii nutriționale și a capacității antioxidante. De asemenea, este important de menționat faptul că până și deșeul rămas de la sucul de morcovi este valorificat.

Continuarea articolului pe: Ro Aliment

Editat de: Teodora Stancea


vezi și…

Cerințele tehnologice adaptate la schimbările climatice

Comentariile sunt închise