Vin banii pentru despăgubirile la secetă. OUG 148/2020 publicată

Ordonanța de urgență a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au inființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, a fost publicată în data de 2 septembrie în Monitorul Oficial nr. 806, Partea I, a anunțat, miercuri, la ASAS secretarul de stat Emil Dumitru, prezent la conferința organizată de Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Fermierii anunțaseră anterior că vor organiza acțiuni de protest dacă nu primesc banii până în jurul datei de 18 septembrie, pentru că altfel nu vor mai putea să înființeze culturile de toamnă. Fermierii nu vor decât să vadă banii în conturi, după ce au fost de mai multe ori amânați din diferite motive.

Având în vedere că, potrivit art. 8 din Ordonanța 148/2020, cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului, MADR invită fermierii la centrele locale/județene APIA, respectiv al municipiului București în vederea depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat.

Fermierii pot transmite cererea și documentele însoțitoare şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail.

Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, a fost aprobată de Comisia Europeană.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019 afectate de secetă poate fi găsită pe site-ul MADR la următorul link:


Vezi și …

Rezolvare. Așteptare….

Comentariile sunt închise