Câțu – Riscul numit agricultură

În trimestrul trei, cel mai mare risc pentru evitarea recesiunii tehnice vine de la agricultură, de la contribuția acestui sector la creșterea economică, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Iași.

“Dacă ne uităm la investiții, toate sunt peste așteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. În continuare îmi mențin opinia că vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă două trimestre consecutive negative, dar vedem care este de fapt situația cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare”, a declarat Florin Cîțu, care consideră că suntem la “limită pe plus”.

“De aceea spun că trebuie să evităm recesiunea tehnică în 2020”, a mai adăugat ministrul Finanțelor.

Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, Cîțu spunea că investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0,4 puncte procentuale în trimestrul al doilea, iar câștigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 8,1% față de iulie 2019, însă, pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapidă a economiei, este nevoie ca politica fiscală și monetară să lucreze împreună, potrivit Agerpres.


Vezi și …

Urgent – Pasta de tomate necesară 45 mii to/anual

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim