Rezervația Biosferei Deltei Dunării – 30 de ani de la înființare

Ieri s-au implinit 30 de ani de când a fost inființată Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Evenimentul a fost marcat în cadrul unui proiect special, numit „Revizuirea planului de management și a regulamentului ARBDD”. La manifestările organizate au fost prezenți: vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, alături de prefectul Alexandru Cristian Iordan, consilierul de stat Laszlo Borbely și de guvernatorul ARBDD, Ion Munteanu.

În anul 1990, Delta Dunării a fost desemnată Rezervație a Biosferei (de către Programul „Man and Biosphere“ – MAB – al UNESCO) și un an mai târziu, a fost înscrisă pe Lista Ramsar a Convenției privind zonele umede de importanță internațională, în special ca habitat pentru păsările acvatice și pe Lista Convenției Patrimoniului Mondial UNESCO, ca sit natural.

În prezent, Rezervația Biosferei Delta Dunării este una transfrontalieră alături de Rezervația Dunărea din Ucraina, făcându-se demersuri pentru atragerea în cadrul acesteia și a Rezervației Biosferei „Prutul de Jos“ din Republica Moldova.

Sursă articol Agro TV

Articol editat de Mihaela Bute


Vezi și …

Secetă și în luna septembrie

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim