UNCSV: Există prea puține polițe de asigurare agricolă împotriva secetei

Uniunea Națională a Cooperativelor Agricole din Sectorul Vegetal (UNCSV) susține, într-un comunicat transmis AGROINFO că, în acest moment, există prea puține polițe de asigurare a culturilor agricole împotriva secetei și arșiței, iar companiile de asigurări care au lansat astfel de polițe nu le încheie în avantajul fermierului român, ci pentru propriul profit.

 

Urmare a comunicatului de presă, din data de 3 septembrie 2020, a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), inclusiv referitor la ghidul cu informaţii utile despre poliţele de asigurări agricole, dedicat fermierilor, facem următoarele precizări:

Utilitatea încheierii asigurărilor agricole este unanim acceptată de toți partenerii care activează în agribusiness având punctul central în fermierul autohton, care utilizând inputuri furnizate de distribuitorii din amonte, urmărește realizarea de producții competitive pe care să le livreze în piața agricolă având ca obiectiv dezvoltarea și capitalizarea sa permanentă.

Fermierii sunt primii interesați să dețină polițe de asigurare împotriva riscurilor care pot afecta culturile agricole. Ne referim atât la polițe de asigurări agricole pentru riscuri standard cât și pentru riscuri catastrofice.

Realitățile agroclimatice din ultimii ani au scos și mai mult în evidență necesitatea întocmirii polițelor de asigurăre agricolă care să ofere protecție activității și investițiilor fermierilor și cooperativelor împotriva evenimentelor de risc.
Realitatea a arătat că, în marea lor majoritate, polițe de asigurări agricole sunt pentru protejarea împotriva riscurilor climatice standard cum ar fi: grindina, furtunile, ploi torenţiale, incendiu, înghețuri timpurii de toamnă, înghețuri târzii de primăvară și alunecările de teren.

Continuarea articolului pe Agroinfo.ro

Editat Ioana Ștefanco


vezi și…

Roşii româneşti cu gust ca „pe vremea bunicii”

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim