Plățile fermierilor s-au stabilit pentru acest an. Sume.

Se știu sumele care vor intra în conturi pentru plățile fermierilor din sectorul vegetal și din zootehnie, în acest an!

Guvernul a aprobat în ședinta din data de 1 octombrie 2020 cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal, respectiv:

– schema de plată unică pe suprafaţă (98,7381 euro/ha)

– plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) și peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv (48,1053 euro/ha)

– plata pentru înverzire (57,8245 euro/ha)

– sume pentru plățile fermierilor tineri (36,6119 euro/ha).

Sprijin pentru crescătorii de ovine și caprine

Tot în ședinta din data de 1 octombrie 2020, Guvernul a aprobat și plafonul aferent pentru plățile directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71.300 mii euro. Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda, incepând cu data de 16 octombrie 2020, plăţile fermierilor în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic într-un procent de maximum 70%, sume ce vor fi achitate după finalizarea controalelor administrative, cu condiţia să nu fie periclitată buna gestiune financiară şi îndeplinirea cerinţei referitoare la un nivel de asigurare suficient.

Sumele necesare pentru aplicarea plăţilor directe în sectorul vegetal şi a schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricolă se asigură din bugetul aprobat MADR pentru anii 2020 şi 2021.

De aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.


vezi și…

Finanțări pentru independența energetică a hotelurilor și restaurantelor

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim