AFIR: Se prelungește sesiunea pentru cereri de finanțare în sectorul pomicol

AFIR anunță că se prelungește sesiunea de primire de cereri de finanțare pentru grupurile de producători din sectorul pomicol, până în data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submăsura 9.1a are ca scop sprijinirea înființării grupurilor de producători în sectorul pomicol și, în consecință, o mai mare coordonare a producției pentru a face față unei piețe concurențiale.

Fructele românești pot ajunge în marile supermarketuri din țară și din Europa mult mai ușor prin colaborare!

Producătorii din sectorul pomicol se pot asocia și astfel pot primi până la 100.000 Euro pe an ca grup de producători. Aflați tot ce aveți nevoie să știți despre condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a beneficia de sprijin, din Ghidul Solicitantului.

Pot obtine sprijin prin cereri de finantare prin submasura 9.1a grupurile de producători din sectorul pomicol constituite conform legislației specifice în vigoare, care au ca scop principal valorificarea în comun a produselor agricole, deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect, se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competența după 1 ianuarie 2014.

Sunt de asemenea eligibile și cereri de finanțare de la grupurile de producători care au obținut recunoaștere pentru produse și/sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, dar și prin submăsura 9.1a. În acest caz sprijinul se va acorda pe baza Valorii Producției Comercializate (VPC) aferente produselor/grupelor de produse sprijinite prin submăsura 9.1a.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.
Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an.


vezi și…

Prea mulți agricultori fac fertilizare după ureche

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim