Dimitrie Muscă la BucharestFoodSummit: Dumnezeu a fost bun cu Vestul țării, în acest an!

Spre deosebire de fermierii din sudul României, unde seceta a produs pagube importante, în Vestul țării lucrurile au stat cu mult mai bine. La CAI Curtici, de exemplu, producția de porumb a trecut de 12 tone la hectar, un nivel mai mult decât rezonabil. Cum a fost posibil? Ei bine, este vorba de tehnologie, ceva noroc de la mama natură și poate de bagheta magică a fermierului Dimitrie Muscă, despre ale cărui performanțe a auzit toată lumea.

„Am încheiat campania de recoltat la porumb, avem o medie de 12 tone/ha pe cele 2.500 ha cultivate. Fată de fermieriii din sud, unde a fost secetă, pot să spun că am avut noroc în viață. Am avut ajutor de la mama natură, în acest an. Avem precipitații, în prezent, de circa 560 de litri/mp. Dumnezeu a fost bun cu Vestul țării”, a declarat Muscă la BucharestFoodSummit.

Dar poate că până la urmă natura ține și cu cei care își permit să facă agricultură la cote înalte, nu-i așa? Dacă nu știați, la CAI Curtici cele 7.600 ha de teren agricol se lucrează numai prin forțe proprii, nu se apelează la nimeni și la nimic din afara grupului, după cum declară Dimitrie Muscă,

Parcul auto include 25 tractoare de mare capacitate, 12 combine moderne, semănători și toate utilajele de care este nevoie. Viteza de lucru pe zi este de 350 ha la recoltat și 300 ha la semănat.

CAI Curtici este un model de integrare de succes în România.  Grupul este prezent în sectorul vegetal, dar deține și ferme de animale, abator, capacități de procesare și o rețea de 36 de magazine.

“Nu am lăsat nimic să se interpună în sistemul nostru, chiar dacă în orice verigă din această integrare câștigăm doar cinci bani sau un ban, este câștig și nu pierdere”, a mai spus Dimitrie Muscă.

BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare și important eveniment internațional al toamnei din România în agribusines, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.

Conferința a fost moderată de Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferință au participat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar și fermierii integratori – Alexandru Baciu și Nicușor Șerban. Au mai fost prezenți Nicolae Badea, președinte Computerland, Călin Muscă, antreprenor, PorkProd, Adrian Rădulescu – președinte Asociația Fermierilor Români,  Nicolae Istudor, Rector ASE București, Valentin Vladut, director general Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu și Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat în parteneriat cu #RomâniaFuncționează, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Mărăcineni, HORA, Agrostandard și Academia de Studii Economice București.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi și Economistul.

Seria de conferințe BucharestFoodSummit este în desfășurare. Se mai pot face înscrieri de participare dar locurile sunt limitate!


vezi și…

Florin Cîțu, azi la BucharestFoodSummit: Foarte curând lansăm un program similar IMM Invest pentru agricultori. Încă 1 miliard!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim