Florin Cîțu la BucharestFoodSummit.ro: ajutoarele financiare și programele de sprijin se prelungesc în 2021-2022

În cadrul conferințelor BucharestFoodSummit 2020, Florin Cîțu a declarat că are în vedere prelungirea programelor și ajutoarelor financiare pentru economie și în exercițiul financiar 2021-2022.

Comisia Europeană permite statelor membre să prelungească ajutoarele acordate urmare a Covid 19.

Ministrul Florin Cîțu subliniază că guvernul a făcut, anul acesta o injecție suplimentară de 34 miliarde lei în economie prin măsurile fiscale adoptate. De la debutul pandemiei și până acum prin măsurile – care expiră pe 25 octombrie dar, anunță ministrul finanțelor, vor veni noi prelungiri – 16 miliarde de lei au rămas la companii.

Florin Cîțu la BucharestFoodSummit.ro : „pregătim, imediat, un nou program mare de finanțări pentru agricultură”. Încă 1 miliard de lei.

Ministrul finanțelor Florin Cîțu reamintește, în cadrul conferintei BucharestFoodSummit.ro că rolul statului este să stimuleze mediul de afaceri și să plătească banii la timp în economie.

Ordonanța de guvern prin care s-a oferit un bonus fiscal pentru capitalizarea firmelor tocmai datorită capitalizarii foarte reduse la nivelul întregii economii este și în beneficiul firmeler implicate în sectorul agro-alimentar.

Ministerul Finanțelor anunță un program nou, de finanțări, special pentru sectorul agricol, a carui denumire nu a fost inca stabilita (probabil “Agroinvest”) si care ar urma sa fie aprobat in una din urmatoarele sedinte de guvern.

Programul va  oferi fermierilor finantari de cca 1 miliard de lei, pe modelul IMM Invest, cu dobanzi garantate 100% de stat. Derularea se va face prin FRGIMM si prin bancile comerciale.

În același context au fost majorate și sumele pentru plata concediilor medicale de la 110 milioane lei lunar la peste 340 milioane lei.

BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare și important eveniment internațional al toamnei din România în agribusines, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.

Conferința a fost moderată de Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferință au participat Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar și fermierii integratori – Alexandru Baciu și Nicușor Șerban. Au mai fost prezenți Nicolae Badea, președinte Computerland, Călin Muscă, antreprenor, PorkProd, Adrian Rădulescu – președinte Asociația Fermierilor Români,  Nicolae Istudor, Rector ASE București, Valentin Vladut, director general Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu și Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat în parteneriat cu #RomâniaFuncționează, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Mărăcineni, HORA, Agrostandard și Academia de Studii Economice București.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi și Economistul.

Seria de conferințe BucharestFoodSummit este în desfășurare. Se mai pot face înscrieri de participare dar locurile sunt limitate!

Articol scris de Leontin Dinulescu 


vezi și…

Dimitrie Muscă la BucharestFoodSummit: Dumnezeu a fost bun cu Vestul țării, în acest an!

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim