Adrian Rădulescu: Agricultura a mers din inerție, în ultimii 30 de ani

Adrian Rădulescu, un cunoscut fermier, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat la BucharestFoodSummit, că agricultura românească a funcționat, în ultimii 30 de ani, mai mult din inerție, iar fermierii au luat decizii mai degrabă după inspirație, decât după o strategie anume.

A venit momentul să se facă o analiză atentă a stadiului în care se află sectorul, în prezent, și să se vadă clar care sunt sectoarele care au nevoie de ajutor. Nu în ultimul rând, ar trebui să se urmărească și ce bani au intrat în agrobusiness-ul românesc și dacă chiar au fost cheltuiți eficient. Poate că ar mai fi de folos și o zonare a agriculturii în contextul schimbărilor climatice actuale, să se știe clar ce culturi au potențial și pentru ce regiune, astfel încât să nu se mai facă greșeli.

“Toți cei prezenți (n.red  – conferința BucharestFoodSummit) avem o mare problemă: agricultura a mers în ultimii 30 de ani din inerție. Fiecare agricultor sau investitor a fost mai inspirat sau mai puțin inspirat atunci când a luat niște decizii de a se arunca în această economie de piață salbatică. A sosit momentul zero, indiferent de partidul din care facem parte, trebuie să înțelegem că țara este dependentă de noi. Mă refer la domeniul agricol, este momentul să începem să facem lucrurile foarte bine armonizate. Să luăm fiecare sector în parte, să vedem ce s-a întamplat cu el în ultimii 30 de ani, ce bani europeni au fost investiți și ce bani s-au pierdut”, a declarat Adrian Rădulescu la BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare și important eveniment internațional al toamnei din România în agribusines, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.

Conferința a fost moderată de Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferință au participat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar și fermierii integratori – Alexandru Baciu și Nicușor Șerban. Au mai fost prezenți Nicolae Badea, președinte Computerland, Călin Muscă, antreprenor, PorkProd, Nicolae Istudor, Rector ASE București, Valentin Vladut, director general Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu și Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat în parteneriat cu #RomâniaFuncționează, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Mărăcineni, HORA, Agrostandard și Academia de Studii Economice București.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi și Economistul.

Seria de conferințe BucharestFoodSummit este în desfășurare. Se mai pot face înscrieri de participare dar locurile sunt limitate!


vezi și..

Alexandru Stănescu: Fermierii români vor avea multe povocări în viitoarea PAC

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim