Alexandru Stănescu: NU susțin închiderea piețelor

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu,  spune că NU susține închiderea piețelor, deoarece această decizie a guvernanților va afecta atât producătorii, cât și consumatorii români!

 

“NU contest în niciun moment faptul că asistăm zilnic la un număr îngrijorător de cazuri noi de COVID-19, fiind necesară adoptarea unor măsuri restrictive, însă consider că evitarea aglomerației din spațiile închise se poate realiza doar prin păstrarea piețelor agroalimentare deschise, precum și a tuturor magazinelor mici, care reprezintă o alternativă pentru acei consumatori care nu au posibilitatea sau nu doresc să se deplaseze la supermarketuri pentru alimente”, arată Alexandru Stănescu într-o postare pe contul de FB.

El este de părere că ar trebui să existe o muncă de echipă între autoritățile centrale și locale în gestionarea pandemiei, iar o astfel de decizie care afectează direct agricultura românească și economia națională nu “trebuie adoptată de către un Guvern al României”.

În contextul pandemiei de COVID-a9, autoritățile au anunțat că închid piețele agroalimentare din spațiile închise, activitatea fiind relocată în spații deschise.

Datele de la Ministerul Agriculturii arată că undeva la jumătate din producția internă de fructe și legume ajunge în piețele țărănești urbane sau este vândută de la poarta fermei și până la 20% ia calea retailulului modern.  Ori, închiderea piețelor ar fi o adevărată lovitură pentru producătorii români, amenințati de faliment într-un an și așa dificil.


vezi și…

UE vrea să reducă la jumatate utilizarea pesticidelor și să încurajeze agricultura ecologică

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim