Piețele volante, soluția temporară pentru a susține producătorii locali

În contextul pandemic actual și ca urmare a noilor restrictii ce vor intra în vigoare începând cu 09.11.2020 pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV2, guvernul Orban și Ministerul Agriculturii fac apel la conducătorii unităților administrativ-teritoriale să găsească soluții pentru a menține în activitate producătorii și comercianții locali.

Conform noilor restrictii piețele închise își vor suspenda activitatea pentru o perioada de minim 30 zile, ceea ce are un impact major asupra producatorilor locali. Duminica, 8 noiembrie, ministrul agriculturii Adrian Oros, aflat in vizita la Institutia Prefectului Judetului Cluj, a discutat despre gasirea unor solutii temporare ce permit producatorilor locali continuarea activitatii. Astfel, in functie de specificul fiecarei pietei, solutiile propuse sunt rabatarea peretilor acolo unde este posibil pentru a coverti piețele închise într-un spatiu deschis sau mutarea tarabelor în locuri amenajate din jurul piețelor (parcari, terenuri virane, trotuare, etc.).

“Fiecare UAT ( Unitate Administrativ Teritorială) urmează să comunice public soluţiile funcţionale în cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituţiile statului cu responsabilităţi în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetăţenilor să fie cât mai redus”, a precizat ministrul.

Articol de Cristian Florin Popescu 


vezi și…

Yara și IBM colectează date pentru a hrăni planeta

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim