Yara și IBM colectează date pentru a hrăni planeta

Producătorul de îngrășământ agricol Yara, prezent și pe piața din România, și gigantul tehnologic IBM și-au unit forțele în urmă cu un an pentru a pune bazele unei platforme de analiză a condițiilor meteo pentru a veni în sprijinul fermierilor.
Platforma are capacitatea de a oferi modele meteorologice și de a calcula nivelele de nutriție ale recoltelor, având ca scop final creșterea producției.

Platforma este deja prezentă pe glob, din Columbia până în Australia, oferind fermierilor date prețioase care îi ajută să maximizeze capacitatea de producție.

Cea mai mare provocare rămane însă ca acest sistem să ajungă la cei peste 620 milioane de fermieri la nivel global pentru a-i ajuta sa mareasca productia de hrana.

“Agricultura este unul dintre ultimele industrii care s-a concentrat pe optimizarea sistematică a proceselor. Fermele sunt disparate și deconectate. Să ajungi la cele 620 milioane de ferme familiale una câte una în jurul lumii reprezintă o provocare. La ce te poti astepta(n.n. -de la platforma) sunt
prognoze mai bune. Recomandarile pe care le primeste un camp din Australia, spre exemplu, se bazeaza pe date din intreaga regiune. Pentru fermieri, prognoza fidelă a vremii este crucială.”, a declarat Pål Øystein Stormorken, Vice Președinte pentru Agricultura Digitală, Yara International Inc

Articol editat de Cristian Florin Popescu

Sursă articol IBM.com


vezi și…

Lupta pentru bogăția Câmpiei Banatului: agricultură sau gaze de șist?

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim