Ramona Ivan, CEC Bank: Este un moment excepțional și au fost create programe excepționale

În contextul pandemiei de Coronavirus-19, băncile din România au fost nevoite să-și adapteze oferta la situația actuală, au apărut programe și servicii noi, iar digitalizarea a devenit tot mai importantă.

Despre eforturile făcute de sistemul bancar din România, dar mai ales despre modul cum se lucrează la CEC Bank în această perioadă am aflat la BucharestFoodSummit de la Ramona Ivan, Director Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internationale în cadrul CEC Bank.

„Acum este un moment excepțional și a trebuit să fie create programe excepționale, adică un IMM Invest sau Agro Invest, ceva care să însemne o subvenție de dobândă, un ajutor, o garanție gratuită pe o anumită perioadă. Eu cred foarte mult  în antreprenori, fie că este vorba de fermieri sau de cei care vor să-și creeze o afacere sau să ducă la bun sfârșit o investiție, iar aceste forme de sprijin – și mă refer la  instrumente financiare de garantare sau granturi de la CE –  îi ajută să le realizeze mai repede”, a declarat Ramona Ivan la BucharestFoodSummit.

2020 este un an dificil pentru toată lumea, din cauza pandemiei de Coronavirus-19, iar mulți antreprenori au fost nevoiți să solicite amânări la plată, mai ales în prima parte a anului. La această situație s-a referit și oficialul CEC Bank, care a recunoscut că au existat numeroase astfel de cereri, inclusiv din partea fermierilor, până la momentul apariției documentului oficial al Guvernului prin care s-au putut amâna la plată creditele.

„Avem mii de beneficiari și foarte mulți din zona de agricultură care au fost nevoiți să ne amâne, există și foarte multe solicitări de capital circulant….Noi avem multe proiecte pe fonduri de agricultură, vreo 5.000 și ceva, iar după persoanele fizice agricultura este principalul domeniu finanțat de CEC Bank. La cele peste 30 de proiecte pe fonduri europene prin PNDR pe lună, foarte multe erau in situația în care puteau să moară în acest an …Am conlucrat cu autoritățile de management și am reușit să le amânăm ca să se depășească aceste scadențe, pentru că se pierdeau bani nu doar de către companii, ci și de către statul român”, a declarat Ramona Ivan.

La CEC Bank, care deține circa 600 de agenții în mediul rural din cele aproximativ 1.000 în total, s-au făcut eforturi importante în această perioadă pentru digitalizare, fiind simplificate astfel procedurile de lucru. În prezent, există varianta ca anumite tipuri de credite să poată să fie accesate și online, după cum a precizat Ramona Ivan.

Conferința a fost moderată de Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran, Nicolae Badea, președinte Computerland România, iar co-moderatori au fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit și Leontin Dinulescu, BucharestFoodSummit.

La eveniment au fost prezenți Sorin Mihai Cîmpeanu, Rector, USAMV Bucuresti, László Borbély, Consilier de Stat, Cabinetul Primului Ministru, Adrian Pintea, Director general, APIA, Cosmin Cristian, Director general adjunct, FNGCIMM, Nicu Vasile, șeful LAPAR, Alexandru Baciu, Antreprenor Ferma Baciu, Ramona Ivan, Director, Directia Relatii cu Institutii Nationale si Internationale, CEC Bank, fostul premier Petre Roman, Varujan Pambuccian, Deputat, Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor ș.a.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii evenimentului: CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, EximBank, Domeniile Urlați, USAMV Bucuresti, ASAS, ASPES, ASE, HORA, FIHR, AFR.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi și Economistul.

Seria de conferințe BucharestFoodSummit este în plină desfășurare, iar următorul eveniment va avea loc pe data de 19 noiembrie.

Am intrat în linie dreaptă și vă așteptăm la Ediția a IV-a FoodIntelForum.ro, care va avea loc în perioada 13 aprilie – 25 mai 2021 (Finanțare, integrare, uragan tehnologic).


vezi și…

Cristian Cosmin, FNGCIMM:  Agricultura, pe locul 3 în topul sectoarelor care au primit garanții prin IMM Invest

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim