În luna decembrie sunt sacrificați circa un milion de porci

Firmele care activează în industria cărnii de porc susțin că românii vor sacrifica circa un milion de porci și în acest an din totalul de aproape patru milioane de porci crescuți anual în România.

În 2020, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar față de anul trecut, deoarece odată cu scăderea producției de cereale a crescut prețul hranei pentru animale, fapt care se reflectă în mod direct în prețul final al porcului.

“În fermele comerciale prețul a scăzut cu 28% față de anul trecut, pentru că acolo este un lanț și porcul mai trece prin două verigi până să ajungă carnea la consumator. Dintr-o fermă comercială porcul în viu pleacă cu 5,5lei/kg, dar la poarta gospodarului prețul este dublu și trendul este de creștere. Eficiența economică dintr-o gospodările e maică și, în plus, anul acesta prețul cerealelor a crescut”, spune Ioan Ladoși, președinte al Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Continuarea articolului pe Zf.ro 

Editat de Ana Daniela Eftimie


vezi și…

Daniel Botănoiu analizează impactul COVID în agricultură, alături de alți experţi internaționali

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim