Sars-Cov2 pe ambalaje și produse congelate

Oficiali din oraşul Jinan din estul Chinei au declarat că au găsit urme ale virusul SARS CoV-2 pe carnea de vită, dar şi pe ambalajele pentru aceste produse din Brazilia, Noua Zeelandă şi Bolivia. Ca urmare, China a intensificat testarea alimentelor congelate într-o încercare de a preveni răspândirea virusului.

Produsele au intrat în ţară prin portul Yangshan din Shanghai, au anunțat chinezii prin intermediul unui comunicat de presă. Documentul nu a precizat companiile care au livrat produsele. Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testate, iar rezultatele au fost negative.

Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de coronavirus pe ambalajul creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, pe carnea de vită braziliană în oraşul Wuhan şi pe carnea de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu.

COVID pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina

Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri coronavirusul pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina, au declarat autorităţile locale într-un comunicat pe platforma de socializare WeChat.

Probele care au dat rezultate pozitive au provenit dintr-un lot de 24 de tone de carne de porc congelată care a fost trimisă dintr-un depozit frigorific din portul Qingdao într-un depozit al pieţei din oraşul Zhengzhou.

S-a constatat că lotul este contaminat în timpul unei verificări înainte ca mărfurile să intre în depozit, a spus guvernul.

Riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate, scăzut

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut, dar China a emis numeroase avertismente, după ce a detectat virusul pe produsele alimentare importate, declanşând interdicţii pentru importarea anumitor produse.

China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai mari furnizori, scrie Antena3.

Continuarea articolului pe Evz.ro

Editat Florin Cristian Popescu


vezi și…

Adrian Pintea, APIA, la BucharestFoodSummit: Pe 25 noiembrie începe autorizarea la plată a măsurilor cu caracter excepțional

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim