Fermierii primesc banii pentru subvențiile APIA în conturi

Ministerul Agriculturii anunță că banii pentru subvențiile agricole cuvenite fermierilor au fost rambursați României de către Comisia Europeană.

A fost rambursată în totalitate de către Comisia Europeană declarația FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă n.r.) a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aferentă lunii decembrie 2020. Suma rambursată este de 435.757.712,92 de euro, a anunțat Ministerul Agriculturii, miercuri, 3 februarie 2021.

Subvențiile europene cuvenite fermierilor sunt achitate din bugetul de stat și apoi sumele sunt rambursate României de către Comisia Europeană în urma unui audit și al unei declarații depusă la Comisie de APIA.

APIA a comunicat pe data de 2 februarie 2021 că au fost autorizați la plată un număr de 767.907 fermieri, reprezentând un procent de 93,54% din numărul total al fermierilor eligibili care au depus Cerere unică de plată în Campania 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 2,14 miliarde euro, din care:

– 1,69 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);

– 373,36 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);

– 74,21 milioane euro cofinanțare de la Bugetul Național (BN1).

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.

Sursă articol Agroinfo.ro

Editat de Cristian Florin Popescu


Vezi și…Căpșuni Davos: Inteligență Artificială, pui blockchain și “sate digitale” in China

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim