Păstrăvăria, o afacere cu potențial mare

Păstrăvăria Şirna, cunoscută sub brandul de Păstrăvăria din Porumbi, are în curs o serie de investiţii în valoare totală de circa 200.000 de euro şi se îndreaptă spre o producţie anuală de circa 60 de tone pentru 2021, a explicat Marian Moise, fondator al Păstrăvăriei Şirna(…).

„Noi în proiectul european (n.red: care a stat la baza înfiinţării companiei) am pus 35 de tone ca nivel, deja anul trecut am depăşit acest nivel, după primul an. În acest an ne ducem către 60 de tone de păstrăv, iar anul viitor cu investiţiile pe care le facem sperăm să ajungem la 75-100 de tone. Asta în condiţiile în care celelalte păstrăvării de câmpie produc circa 4-5-8 tone“, a declarat Marian Moise, un manager cu experienţă din sectorul FMCG, care a ocupat funcţii de conducere în companii precum Domeniile Tohani sau Domeniile Ostrov.

Proiectul a fost lansat efectiv de Marian Moise în 2018, când a venit finanţarea europeană, dar compania Pescmar Fishing, care operează businessul, a fost fondată încă din 2011. Păstrăvăria situată în judeţul Prahova şi alimentată de pârâul Pribeagu a plecat de la pasiunea antreprenorului pentru piscicultură, iar investiţia iniţială a fost de „câteva sute de mii de euro“.

„Eu sunt pasionat de pescuit şi în 2011 am fost în Delta Dunării şi am cunoscut un domn in­giner care a construit prima păstrăvărie de câmpie din România. El mi-a zis că la câmpie peş­tele creşte de două ori mai repede dacă ai o apă ca la munte şi şi-a amintit de acest izvor pe care am construit (…) Am făcut toţi paşii ne­cesari, iar în 2018 am terminat imple­mentarea şi am început partea de business“.

Ferma piscicolă se întinde pe o suprafaţă de circa 5.700 mp, iar investiţia iniţială a adus 22 de bazine de păstrăv, care cuprind atât bazine pentru puieţi, cât şi pentru tineret şi păstrăv de consum.

Continuarea articolului pe ZF.ro

Editat de Cristian Florin Popescu


Vezi și…Investiții profitabile în vin

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim