Grupul polonez Citronex construiește 50 ha de sere la Targu Jiu

Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume, vrea să construiască până la 50 ha de sere în Târgu Jiu în următorii ani, acestea urmând să fie destinate cultivării  tomatelor, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

De altfel, polonezii constituie și un producător important de tomate. Reprezentantii Citronex, prezenți recent la Târgu Jiu, și-au exprimat recent intenția de a cumpăra 22 de hectare de teren la marginea orașului. Terenul în cauză va fi scos la licitație, doar după ce la Primăria Târgu Jiu va ajunge o scrisoare de intenție din partea investitorului, spune edilul, potrivit igj.ro.

https://www.igj.ro/actualitate/polonezii-au-revenit-la-targu-jiu-vor-sa-construiasca-sere.html

“1000 de noi locuri de muncă în activitatea de producție se vor înființa la Târgu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru început, de achiziționarea a 22 de hectare de teren în zona Ciocârlău. Aici se vor înființa sere pentru cultivarea de roșii, solariile urmând să aibă activitate tot anul. În următorii ani, societatea dorește să ajungă până la 50 de hectare cultivate, urmând ca inițial să angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului menționat să aibă deja 1000 de salariați de aici”, a declarat Marcel Romanescu.

Construcția serelor ar urma să înceapă în 2022, după cum afirmă primarul.

Citronex a intrat pe piața locală in 2018 o dată cu preluarea unui  depozit de 2.500 mp în Timișoara printr-o tranzacție intermediată de Dunwell. În 2019, a deschis al doilea centru de distribuție din România în vestul Capitalei.


Citește și

Adrian Oros: Programul ”TOMATA” va continua sub altă formă


 

Comentariile sunt închise