Pesta porcina africană în ferma lui Dimitrie Muscă de la Macea

Pesta porcina africană a ajuns și în ferma lui Dimitrie Muscă, administratorul  CAI Curtici, de la Macea! Peste 21.000 de porci urma să fie uciși din cauza pestei porcine africane (PPA), în ciuda măsurilor de biosecuritate stricte care se aplică în complex. Dimitrie Muscă, bănuiește că la mijloc ar putea fi și plasarea intenționată a virusului, motiv pentru care va depune plângere la poliție, potrivit Aradon.ro

Grupul CAI Curtici este un model de integrare de succes în România. Este  prezent în sectorul vegetal (circa 7.500 teren agricol), dar deține și ferme de animale, abator, capacități de procesare și o rețea de 37 de magazine.

Fermele de porci ale lui Dimitrie Muscă dispun în total de un efectiv de 50.000 de capete, cu livrări anuale de peste 10.000 tone de carne.

Pagube importante

Primul buletin de analize confirmă infecţia cu virusul PPA, dar decizia privind uciderea porcilor urmează să fie luată doar după ce confirmarea bolii vine şi de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, unde au fost trimise probe. Paguba se ridică la peste 12 milioane de lei, la care se adaugă 500.000 de euro doar costurile de incinerare.

Compania a fost nevoită să își închidă pentru o săptămână și cele 37 de magazine alimentare proprii din vestul țării, pentru că produsele trebuie distruse și se va face dezinfecție.

Epidemia de pestă porcină africană a început, în judeţul Arad, pe 4 august 2020, adusă, cel mai probabil de porcii mistreți. În prezent, în județul Arad sunt active 47 de focare de pestă porcină africană, mai arata Aradon.ro.


Citește și Crescătorii de porci în pragul falimentului din cauza pestei porcine și ai altor factori


 

Comentariile sunt închise