Aurel Simion, MADR: Mi-e rușine să spun că 70% din ce consumăm importăm

Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), spune că îi este rușine să spună că 70% din ceea ce consumă românii sunt importuri.

De altfel, aceste importuri de produse agro-alimentare atârnă destul de greu în balanța agro-alimentară a țării, numai anul trecut apropiindu-se de 9 miliarde de euro.

Așa ca pe bună dreptate, se pune întrebarea, oare cât de benefică este politica actuală a României?!

Aurel Simion“Agricultura nu este o prioritate în ceea ce facem, cu toate că eu întrevăd foarte mult potențial atât uman, cât și productiv.

Nu folosesc cuvinte dure, dar parcă mi-e rușine să spun că 70% din ceea ce consumăm noi românii importăm. Este dureros, iar balanța comercială este pe minus, vorbim de un minus 2 miliarde de euro, ceea ce mă duce cu gândul că politiva agricolă care s-a făcut până acum este una nu atât de benefică pentru noi”, a declarat pentru FoodBiz Aurel Simion.

În 2020, România a avut un deficit de aproape două miliarde de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în condițiile în care importurile au urcat până la 8,9 miliarde de euro, iar exporturile s-au redus la 6,9 miliarde de euro.


Citește și – Exporturile de cereale au mărit deficitul agroalimentar cu 60%


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim