Dimitrie Muscă este optimist cu privire la producția de grâu și rapiță 

Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici, spune că are așteptări mari pentru producția agricolă din acest an, după cum arată culturile în această perioadă. Nu doar culturile se prezintă bine, ci și prețurile sunt la cote ridicate. Și chiar dacă vor scădea la recoltare, cum se întâmplă în fiecare an, tot vor urca după aceea, așa că agricultorul face tot ce se poate pentru a atinge nivelul maxim de producție.

“Culturile arată de excepție (n.red. 24 mai), de revistă! Apă avem, am făcut până acum trei tratamente la grâu. Având în vedere că este o cultură foarte frumoasă și se pare că sunt prețuri bune, facem tot ce trebuie pentru a obține maximum posibil. Grâul arată cam la o producție de 7.500-8.000 kg/ha, iar rapița la 4.000 kg/ha. Porumbul și soia sunt răsărite, facem lucrările de întreținere și erbicidare, lucrări din plin. Stăm excepțional, zona de vest a țării este o zonă foarte bogată”, ne-a declarat Dimitrie Muscă.

Agricultorul mai spune că și în acest an, prețurile vor crește după recoltare.

Dimitrie Muscă nu este adeptul încheierii de contracte futures pentru că ”Doamne ferește să se întâmple înainte de recoltare o calamitate naturală, grindină etc”. Oricum, la el nu există o palmă de pământ neasigurată!

Aricol integral pe Agrostandard


Citește și – Cel mai mare curs la cereale din ultimii ani. Ce spune Oros


FoodIntelForum Ediția a IV-a 2021, cel mai mare si important eveniment internațional al primăverii din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa, va avea loc în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.
Conferințele desfășurate pe parcursul acestui eveniment vor aborda probleme legate de managementul apei în agricultură, asigurarea culturilor, învățământul agricol, finanțare, uragan tehnologic etc.
Forumul este organizat în parteneriat cu: Academia de Studii Economice București, #RomâniaFuncționează, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Groupama, Lumea Banilor, Infrapress, TVR International, Agrostandard și Economistul.

 

 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim