Fermă de top în Vaidei. DN Agrar, modelul olandez

În localitatea Vaidei din județul Hunedoara se afla una dintre cele mai mari și mai moderne ferme de vaci de lapte din România, deținută de olandezii de la DN Agrar.

Ferma are în momentul de față un efectiv de circa 3680 de bovine din rasa Holstein, producția zilnică fiind de aproximativ 55.000 de litri de lapte.

Noutatea de la ferma din Vaidei este instalația circulară de muls, cu 72 de posturi, unică de acest tip din România. Avantajul acestei instalații este că ușurează munca lucrătorilor, iar timpul de efectuare a mulsului se reduce aproape la jumatate. Terenurile companiei sunt cultivate cu porumb, grâu, triticale și lucernă.

Ferma de bovine Lacto Agrar din satul Vaidei a fost vizitată recent de ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Peste 12.000 ha de teren agricol în grup

Grupul, controlat de olandezul Jan de Boer, și-a inceput activitatea în România în anul 2008 prin închirierea de pământ agricol în zona centrală a Transilvaniei în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

DN AgrarDe-a lungul timpului afacerile s-au extins considerabil, ajungându-se ca la acest moment firma să aibă în total un efectiv de peste 10.000 de animale împărțite pe 15 firme și circa 12.000 de hectare de pământ, ceea ce înseamnă că se folosește mai puțin de un hectar de pământ per cap de animal, potrivit datelor de pe site-ul grupului.

Pe lângă Lacto Agrar, alte firme importante din grup sunt DN Agrar Cut, DN Agrar Apold, DN Agrar Service și DN Agrar Logistics.


Citeste si: Românul care are 2000 de vaci la muls


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim