Obiectivele Volkswagen pentru România, în 2021

După un an 2020 care până la urmă nici nu a fost chiar atât de rău pentru piața auto, cum s-ar fi așteptat unii, premisele pentru 2021 se anunță cel puțin la fel de bune.

Ionuț AnghelObiectivele Volkswagen pentru România, în acest an, sunt o cotă de 10% din volumul total de vânzări și circa 1.500-1.600 de autoturisme vândute în segmentul electric și hibrid, după cum a declarat pentru FoodBiz Ionuț Anghel, director vânzări Volkswagen.

“Volkswagen a lansat recent în România modelul electric ID.4, urmând ca pe finalul anului să fie lansat și ID.5, în completarea familei ID. Pentru versiunile hibride vor apărea motorizări noi pentru modelul Volkswagen Tiguan, pentru Arteon și pentru Touareg. La mașinile electrice este vorba de puteri care merg de la 150 CP, până la 204 CP, iar la modelul ID.4 există o versiune GTX  cu putere până la 295 CP”, a afirmat Ionuț Anghel, director vânzări Volkswagen.

Autonomia este cuprinsă între 300 km pentru acumulatorul de 45 kW, 425 de km pentru acumulatorul de 58 kW și între 500 si 530 km pentru 77 kW, în timp ce la modelele hibrid autonomia variaza între 40 si 65 de kilometri, a mai adăugat Ionuț Anghel.

ID.3, cel mai vândut model

Cel mai bine vândut pe acest început de an a fost modelul ID.3, la fel ca și anul trecut, de altfel, a pecizat Ionuț Anghel, care se așteaptă ca și ID.4 să ocupe un loc pe podium până la sfârșitul anului.

Pentru cei care acesesează programele Rabla Plus și Rabla Clasic, modelul Volkswagen e-Up este o alternativă foarte bună de luat în calcul.

„Modelul Volkswagen e-Up din punct de vedere financiar este foarte atractiv, în sensul în care dacă exploatăm ambele beneficii oferite de stat – Rabla Plus și Rabla Clasic, poate fi achziționat în jurul sumei de 12.500-13.000 euro cu voucherele scăzute. Acesta are o autonomie de până la 300 kilometri și automat este un model foarte atractiv din perspectivă financiară. Fiecare dintre aceste modele trebuie judecate în segmentul din care fac parte”, a precizat Ionuț Anghel.

Mărcile Volkswagen sunt aduse în România de către Porsche România, cel mai mare importator auto din România.


Citește și Ionuț Anghel, Volkswagen: Piața auto ar putea crește cu 15% în acest an


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim