3 tehnologii care vor schimba modul în care facem cumpărăturile

În ultimi 2 ani, odată cu începerea pandemiei COVID, obiceiurile consumatorilor la cumpărături s-a schimbat dramatic, iar retailerii trebuie să fie în constantă dezvoltare și adaptare. De la self-checkout în magazine până la cumpărăturile online, cele 3 tehnologii care vor schimba modul de a cumpăra produse sunt:

  1. Realitatea Virtuală și Realitatea augmentată – acestea vor aduce o experiență unică consumatorului care din confortul locuinței va putea să își aleagă cumpărăturile de pe rafturile virtuale și să se plimbe prin magazinul virtual.
  2. IoT – Internet of things – Cei mai mulți dintre retaileri au declarat că IoT îi ajută să gestioneze cât mai bine magazinele, primind informați în timp real despre produsele la raft, le pot gestiona mai ușor și pot să efectueze procedurile de self-check-out .
  3. Automatizarea și roboții – Cu ajutorul automatizări și a roboților va fi posibilă detectarea fraudei, preferințele clientului, asistența digitală sau virtuală la cumpărături și gestionarea lanțului de aprovizionare.

 

Sursă: FUTUREYAN Youtube

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise