Cafeneau literară a viitorului și Gutenberg One

În orașul Nevers (regiunea Bourgogne, Franța) va fi lansat, în curând, noul concept de cafenea literară „Gutenberg & Co 4.0”.

Proiectul cafenei literare 4.0 aparține prestigioasei agenții independente de creație „Malherbe Paris”. În această cafenea literară-librărie, robotul Gutenberg One (amplasat în centrul încăperii) va produce, la cerere, cărți pentru clienți, în cadrul unui parteneriat cu Biblioteca Națională a Franței (BNF) și fondul de carte Gallica.

Invenție 100% franceză, robotul Gutenberg One, în fapt cea mai mică tipografie mobilă din lume, poate poate produce orice carte, în doar câteva minute.

Robotul Gutenberg One înglobează zeci de invenții

Invenția a fost lansată și prezentată la Salonul de carte de la Paris. Brațul robotic al lui Gutenberg One a fost programat și învățat să poată executa toate mișcările unui lucrător tipograf, astfel încât acesta poate plia, lipește, broșează, taie și finisează. Publicul prezent a putut vedea la lucru robotul Gutenberg One, echipament care înglobează zeci de invenții și revoluționează industria globală a tiparului. Printcast-ul este una din genialele invenții: orice emisiune radio sau TV, conferință sau filmare poate fi transpusă într-o carte tipărită.

Grupul media FranceTV a angajat deja tratative cu Gutenberg & Co, societatea care deține și comercializează brevetul de invenție pentru robotul Gutenberg, potrivit publicației specializate Graphiline. FranceTV este interesată, în primul, rând de capacitatea acestui robot de a oferi conținut tipărit după emisiunile TV.

Denumit Printcast, prototipul robotului prezentat la salonul de carte de la Paris – ediția 2019, care poate transforma, în mai puțin de 24 de ore, orice flux audio sau video într-o carte tipărită a fascinat vizitatorii și specialiștii prezenți la demonstrații. Concept revoluționar, Printcast-ul, care face parte integrantă din robotul Gutenberg One – o invenție deja brevetată și disponibilă ca prototip, este echivalentul unui Podcast pe hârtie, adică furnizează la cerere cărți, reviste sau pliante transpuse după emisiuni TV, transmisii radio, videoconferințe etc.


vezi și…

Armată de roboți Bossa Nova la Walmart

Comentariile sunt închise