Arabia Saudită și Irak – acord pentru cooperare agricolă, creșterea animalelor și pescuit

Arabia Saudită și Irakul au semnat luni, 28 martie, un memorandum de înțelegere pentru a consolida cooperarea în domeniile agriculturii, creșterii animalelor și pescuitului.

Acordul a fost semnat în timpul celei de-a treia sesiuni a Comitetului Agricol al Consiliului de coordonare saudit-irakian, care a fost o reuniune pregătitoare condusă de Ministrul saudit al mediului, apei și agriculturii Abdulrahman Al-Fadhli și Ministrul irakian al agriculturii Mohammed Al-Khafaji.

Acordul include cooperarea într-o serie de domenii, inclusiv producția de plante, combaterea dăunătorilor, combaterea deșertificării și conservarea pădurilor, pășunilor și biodiversității. De asemenea, include dezvoltarea marketingului agricol și a schimburilor comerciale pentru produse agricole, managementul apelor uzate, tratarea și reutilizarea, securitatea alimentară, carantină, laboratoare veterinare și sprijinirea investițiilor în sectorul agricol.

Conform acordului, vor fi organizate seminarii comune, ateliere de lucru și expoziții de comerț și investiții, precum vor fi înființate și implementate proiecte agricole.

În cadrul lucrărilor Consiliului de coordonare saudit-irakian se va forma, de asemenea, o echipă de lucru comună, care să se consulte cu privire la măsurile care trebuie luate pentru consolidarea și dezvoltarea cooperării în conformitate cu prevederile memorandumului semnat între cele două părți.

În cadrul ședinței, comisia a discutat o serie de probleme actuale legate de mediu, apă, agricultură și securitatea alimentară.

Sursa: Arab News

Editor – Irina Bogdan


Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim